خانه / آموزش / تولید روغن نارگیل
Coconut with jasmine

تولید روغن نارگیل

خاستگاه درخت نارگیل

نارگیل یکی از گیاهان بومی شبه جزیره آسیای جنوب شرقی است درحالیکه برخی دیگر، شمال شرقی آمریکای جنوبی را خاستگاه این گیاه می‌دانند.
علی‌رغم خاستگاه نارگیل‌ها، در بیشتر مناطق گرمسیری بخصوص در طول خطوط ساحلی استوایی پراکنده هستند. چون میوه نارگیل سبک و شناور است این گیاه به آسانی توسط جریانات دریایی تا مسافت‌های طولانی حمل می‌شود. نخل نارگیل در خاک‌های ماسه‌ای و نمکدار و در مناطق دارای نور خورشید فراوان و بارندگی‌های منظم (سالانه ۱۰۰–۷۵ سانتیمتر) رشد می‌کند بنابراین علت تجمع این گیاه در نواحی کرانه‌ای تا حدی مشخص می‌شود. میوه‌هایی که از دریا در نواحی شمالی مثل نروژ جمع‌آوری شده‌اند بسیار زیستا بوده و سپس تحت شرایط مناسب مذکور رشد نموده‌اند. این گیاه به سمت آب خم می‌شود و هر چه بیشتر رشد می‌کند، بیشتر خم می‌شود در نتیجه، میوه خشک آن توسط آب دریا به اطراف پراکنده می‌شود. پوست سبک این میوه باعث می‌شود روی سطح آب شناور گردد. وقتی میوه نارگیل به‌وسیله آب دریا به ساحل برده شد، در طی یک الی دو ماه شروع به سبز کردن برگ کرده سپس تعداد زیادی ریشه بلند درمی‌آورد. این ریشه‌های بلند محکم به درخت‌های در حال رشد می‌چسبند و در مقابل باد تند ساحلی مقاومت می‌کنند.

 

 

میوه نارگیل

نارگیل حاوی فیبر بالا و بدون کلسترول است. موادغذایی سرشار از فیبر به کنترل قندخون، کلسترول و افزایش حس سیری کمک می‌کند. میزان مصرف روزانه توصیه شده فیبر برای بانوان ۲۵ گرم و برای مردان ۳۸ گرم است. یک تکه نارگیل ۴ گرم فیبر غذایی را برای بدن فراهم می‌کند. از طرفی یک نارگیل کامل حاوی ۳۶ گرم فیبر می‌باشد . انجمن قلب آمریکا مصرف میزان زیادی از فیبر را توصیه می‌کند زیرا خطر سکته و افزایش فشار خون را کاهش می‌دهد.
مصرف یک تکه نارگیل ۲ میلی گرم آهن به رژیم غذایی اضافه می‌کند که در حدود ۱۱ درصد از نیاز روزانه توصیه شده محسوب می‌شود. متابولیسم بدن، آهن را برای کمک به حمل اکسیژن از میان جریان خون به تمام بخش‌های بدن مصرف می‌کند. یک تکه نارگیل همچنین حاوی ۱۶۰ میلی گرم پتاسیم بوده که به تنظیم ضربان قلب کمک خواهد کرد. همچنین حاوی ۵۱ میلی‌گرم فسفر برای تقویت دندان‌ها و سیستم اسکلتی است.

روغن نارگیل

نوعی چربی اشباع شده‌ است که از میوه درخت نارگیل به دست می‌آید از این روغن در تهیه‌ی مواد آرایشی بهداشتی و همچنین در غذاها استفاده می‌شود. این روغن سرشار از نوعی اسید چرب با زنجیره متوسط، اسید لوریک، می‌باشد. روغن نارگیل‌های غیر هیدروژنه معمولاً بین دمای ۲۲ تا ٢٤ درجه سانتی گراد ذوب می‌شوند.
روغن نارگیل بین دیگر انواع روغن از همه پایدارتر است و بین روغن‌های مخصوص سرخ کردن، حرارت لازم برای سوختن روغن نارگیل از همه روغن‌ها بالاتر است؛ بنابراین، حتی در دماهای بالا هم این روغن نمی‌سوزد و دود از آن بلند نمی‌شود.

 

 

روش تولید روغن نارگیل خانگی

روش اول: میكس كردن نارگیل با آب سرد

یك نارگیل رسیده انتخاب كنید. آن را برش زده و سپس گوشت آن را از پوست جدا كنید.
سپس این نارگیل‌ها را به قطعات بسیار كوچكی خرد كنید و در غذاساز بریزید.
با سرعت متوسط نارگیل‌ها را میكس كنید تا مخلوط یكدستی به دست بیاید. اگر مخلوط سفت است و به راحتی میكس نمی‌شود كمی آب سرد به آن اضافه كنید تا به خوبی میكس شود. بعد این مخلوط را در یك صافی پارچه‌ای بریزید و در زیر صافی، ظرفی با دهانه باز برای جمع كردن روغن نارگیل به دست آمده قرار دهید.
صافی پارچه‌ای را ببندید و فشار دهید تا تمامی روغن نارگیل از آن خارج شود. اجازه دهید ظرف به مدت 24 ساعت دست نخورده باقی بماند. خواهید دید كه روغن نارگیل از آب آن جدا شده و روی سطح آن می‌بندد.
می‌توانید برای این كه روغن نارگیل سریع‌تر ببندد، ظرف را در یخچال قرار دهید. البته همین كه ظرف در اتاق خنكی قرار گیرد نیز برای بستن روغن كافی است. در انتها با یك قاشق قسمت بسته آن را بردارید. روغن نارگیل خالص در ظرف باقی می‌ماند.

روش دوم: گرفتن روغن نارگیل خالص با استفاده از آبمیوه‌گیری

در این روش باید از نارگیل خشك شده استفاده كنید. می‌توانید آن را از خشكبار فروشی‌ها تهیه كنید و یا خودتان ورقه‌های نارگیل را در فر و با كمترین حرارت به مدت 8 ساعت قرار دهید تا خشك شود. اگر نارگیل خشك را به صورت آماده می‌خرید، ورقه‌های خشك شده نارگیل را تهیه كنید نه پودر آن را.
سپس نارگیل خشك شده را در آبمیوه‌گیری بریزید. آبمیوه‌گیری روغن و آب نارگیل را از بافت آن جدا می‌كند.

پس از اتمام كار مجددا بافت نارگیلی موجود در آبمیوه‌گیری را خارج كنید و دوباره در آبمیوه‌گیری بریزید، زیرا در یك بار آب گرفتن، تمام روغن نارگیل‌ها گرفته نمی‌شود.
آب نارگیل گرفته شده را به مدت 24 ساعت در ظرفی در جای گرم قرار دهید. روغن نارگیل در انتهای ظرف خواهد بست و كرم نارگیل به صورت مایعی در بالای آن جمع خواهد شد.

روش سوم:جوشاندن نارگیل

4 فنجان آب را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد. گوشت دو نارگیل را از پوست‌های آن‌ها جدا كنید و در یك كاسه بریزید. سپس این نارگیل‌ها را به همراه آب جوش در مخلوط كن بریزید و مخلوط كنید. توجه كنید كه مخلوط كن بیش از نیمه پر نباشد. برای جلوگیری از بیرون ریختن، در مخلوط كن را نیز با دست نگه‌ دارید.
یك صافی پارچه‌ای را روی یك كاسه قرار دهید. مخلوط آب و نارگیل را روی صافی بریزید و بفشارید تا روغن آن خارج شود. می‌توانید برای گرفتن روغن بیشتر تفاله‌های نارگیل را بار دیگر با آب جوش در مخلوط كن میكس كنید و صاف كنید. سپس مایع به دست آمده را بجوشانید. آن را روی حرارت متوسط قرار دهید و مدام هم بزنید تا آب آن بخار شده و كرم نارگیل از روغن آن جدا شود.
این كار ممكن است بیش از یك ساعت طول بكشد، پس صبور باشید و مدام مایع را هم بزنید. اگر نمی‌خواهید مایع را بجوشانید، آن را در كاسه‌ای بریزید و روی كاسه را با نایلون بپوشانید. برای 24 ساعت در دمای اتاق نگهداری كنید و سپس آن را در یخچال قرار دهید تا روغن نارگیل ببندد و در بالای كاسه جمع شود. سپس روغن را از كرم مایع جدا كنید.

تولید روغن نارگیل در صنعت

خط تولید نارگیل در کشورهایی که دارای کارخانه ی آن می‌باشند بدین صورت است:

در مرحله اول نارگیل‌ها با فشار شدید آب شسته می‌شوند.
سپس ابتدا به دو نیم و بعد با استفاده از سنگ شکن رول دندانه دار به قطعات کوچک با اندازه یکنواخت تقسیم می‌شود تا فرآیند روغن‌گیری به نحو احسن انجام شود.
سپس قطعات خورد شده به ورقه‌های عمودی فرستاده می‌شود و توسط اجاق برقی پخته می‌شود.
تکه‌های کوچک پخته شده به وسیله آسانسور به دستگاه پیش پرس می‌روند این دستگاه می‌تواند تا 70 درصد روغن دریافت کند ،روغن باقی مانده در تکه‌های نارگیل حدود 20 درصد می‌باشد که به آنها کیک می‌گویند.
در مرحله‌ی بعدی کیک فشرده شده به دستگاه‌های استوانه مانند بزرگی انتقال می‌یابد و در آنجا مجددا تحت فشار قرار می‌گیرد تا روغن باقی مانده در کیک به حداقل برسد.
بعد از این مرحله حدود 8 درصد روغن در کیک باقی می‌ماند.
سپس روغن برای کاهش ناخالصی وارد مرحله فیلتراسیون می‌شود.

اما در کل در نقاط مختلف جهان تهیه روغن خانگی نارگیل رواج بیشتری دارد.

محصولات جانبی کارخانه روغن نارگیل

شیر نارگیل و کرم نارگیل‌

وقتی که هسته سخت و ضخیم است شیر نارگیل و کرم از نارگیل‌های 10 تا 13 ماهه تولید می‌شود.
آنها امولسیون طبیعی روغن در آب استخراج شده از هسته‌ی نارگیل بالغ هستند.
تفاوت میان شیرنارگیل و کرم، مقدار چربی موجود در آن است. مهم است که کالاهای شیر نارگیل با توجه به مقدار چربی دسته بندی شود.
شیر نارگیل باید دارای حداقل 10 درصد چربی و 7/2 درصد جامد غیر چربی باشد.
و جامدات تا نهایتا 25 درصد باشند در حالیکه کرم نارگیل 20 درصد چربی ،6 درصد جامد غیر چربی و تا 39 درصد جامدات است.

آب نارگیل

گاهی نارگیل را سوراخ و توسط دستگاه و آب‌کشی می‌کنند. آب گرفته شده را به سیستم تصفیه وارد کرده و پس از حذف ناخالصی، توسط دستگاه جدا کننده و با سرعت بالا پاستوریزه می‌شود و سپس بلافاصله باید تا دمای حداکثر 2 درجه سرد شود تا مانع از تغییرات بیولوژیکی و شیمیایی شوند.
و سپس در قسمت دیگری از خط تولید بسته بندی و روانه‌ی بازار می‌کنند.

 

 

فواید روغن نارگیل

روغن نارگیل از آن دسته موادی است که می‌تواند نهایت زیبایی و سلامتی را برایتان به ارمغان بیاورد. تحقیقات علمی ثابت کرده است که فواید چشمگیر این روغن بر تمام بدن شما اثر می‌گذارد، چه در درون و چه در بیرون بدن، از تقویت و درمان و ترمیم پوست گرفته تا سوزاندن چربی. ساختار سوخت و ساز اسیدهای چرب آن با تمام چربی‌های اشباع شده دیگر تفاوت دارد؛ در دمای اتاق مانند کره جامد بوده و مثل روغن‌های دیگر فاسد نمی‌شود. در اینجا روش‌های مختلف استفاده از این روغن را برایتان آورده‌ایم تا از آن در برنامه زیبایی‌تان استفاده کنید.

کرم مرطوب کننده

بعد از استفاده از روغن نارگیل در پخت و پز، بیشترین مصرف آن تحت عنوان مرطوب کننده است. این روغن به شدت مرطوب کننده و مغذی بوده و پوست را نرم می‌سازد. از آن می توانید به عنوان لوسیون دست و بدن و مرطوب کننده روزانه صورت استفاده کنید.

روغن نارگیل و درمان قارچ

روغن نارگیل حاوی اسید کاپریلیک و اسید لوریک بوده که به شدت موجب درمان کاندیدا (یک نوع قارچ بیماری‌زا) و بیماری‌های قارچی می‌شود.
این روغن، دیواره‌های سلولی کاندیدا را از بین برده و با نفوذ به درون ساختار سلول، از مقاومت آن در برابر درمان جلوگیری می‌کند. برای این کار هر روز صبح، دو قاشق غذاخوری از روغن نارگیل را تا زمان بهبودی میل کنید.

 

 

پماد آنتی بیوتیک

هر چند آنتی بیوتیک‌های شیمیایی قدرت زیادی دارند، اما در شرایط آزمایشگاهی، روغن نارگیل خواص آنتی بیوتیکی مناسب و معتدلی را از خود نشان داده است، که البته میزان آن برای زخم‌های پوستی مناسب است.
همچنین در موارد زیر کاربرد دارد:
1) جوان سازی پوست
2) درمان اگزما
3)درمان جوش صورت و آکنه
4)آرایش پاک کن و مرطوب کننده و ضد افتاب طبیعی
5)درمان مشکلا ت مربوط به مو

درباره‌ی ستایش زمان‌پور

ستایش زمان‌پور
دانشجوی مهندسی علوم صنایع غذایی، علاقه‌مند به بهداشت وکنترل کیفیت موادغذایی.محقق.

همچنین ببینید

اهمیت و روش‌های اندازه‌گیری رطوبت و خاکستر مواد غذایی

تعیین رطوبت یکی از مهمترین و پرکاربردترین مقدار تحلیلی در پردازش و آزمایش کردن غذا …

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *