استفاده ازحشرات درصنایع غذایی

 طبق تخمین کارشناسان تا سال 2050 جمعیت جهان به 11 میلیارد نفر برسد و تامین غذا برای این تعداد امری غیر ممکن به نظر می‌رسد، از این رو به حشرات روی خواهند آورد. با رشد روز افزون جمعیت در جهان، مسئله تامین غذا به یک بحران تبدیل خواهد شد و به زودی حشرات به وعده غذایی اصلی مردم راه پیدا خواهند کرد. افزایش جمعیت تا سال 2050 به معنای نیاز به افزایش 70 درصدی تولید مواد غذایی و سالانه تولید 200 میلیون تن گوشت بیشتر است.رد. در حال حاضر بیش از 2 میلیارد انسان در سراسر جهان از حشرات به عنوان مکمل استفاده می‌کنند.

دلایل استفاده از حشرات بر اساس گزارش سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد

1) حشرات همه جا حضور دارند.
2) به سرعت تولید مثل می‌کنند.
3) رشد و انطباق پذیری بالایی دارند.
4) میزان آلودگی که ایجاد می‌کنند نامحسوس است.
5) حشرات برای تبدیل به غذای قابل مصرف، بسیار مقرون به صرفه اند. برای مثال جیرجیرک نسبت به گاو برای تولید میزان یکسان پروتئین به 12 برابر غذای کمتر نیاز دارد.
6) حشرات را می‌توان سوپرغذا دانست، آنها سرشار از پروتئین مواد معدنی و اسید آمینه هستند.
7) پرورش آنها برای محیط زیست بهتر از پرورش دام و طیور است.
8) حشرات می‌توانند از ضایعات طبیعی تغذیه کنند.
9) گازهای گلخانه‌ای کمتری تولید می‌کنند.
10) در مقایسه با دام وطیور، زمین کمتری اشغال می‌کنند.
11) چون خونسرد هستند راندمان آن‌ها از نظر تبدیل غذا به توده بدنی بالاست.

جالب است بدانیم بطور متوسط از دو کیلو غذا یک کیلو حشره تولید می شود این در حالی است که هشت کیلو غذا تنها یک کیلو به وزن دام اضافه می‌کند.

آیا ممکن است در ایران روزی به خوردن حشرات روی آورند؟

تقریبا تمام مراجع خوردن تمام حشرات را جز ملخ حرام می‌دانند، در نتیجه اگر روزی مجبور شوند احتمالا فقط ملخ مصرف می‌کنند.

علل مصرف حشرات

1) حشرات سرشار از پروتئین، چربی‌های غیر اشباع هستند که آن‌ها را جایگزینی برای گوشت ماکیان و ماهیان مبدل می‌کند.
2) بهره برداری از حشرات سازگاری بیشتری با محیط زیست دارد تا پرورش دام، زیرا پرورش دام تا 14% باعث انتشار گاز‌های گلخانه‌ای می‌شود.
3) بسیاری از شهروندان توان خرید گوشت را نخواهند داشت و مصرف حشرات را جایگزین می‌کنند.
4) پرورش حشرات می‌تواند فرصت اقتصادی خوبی برای کشور‌های در حال توسعه باشد، بیشتر این افراد را زنان ساکن روستا تشکیل می‌دهند.
5) پرورش آن‌ها به فضای زیادی نیاز ندارد و رشد و پرورش آن‌ها یک عمل پایدار است، تحت شرایط سخت زنده می مانند، موجوداتی قابل دسترس برای تغذیه هستند و همچنین به آب زیادی نیاز ندارند.

حشرات خوراکی پرطرفدار

کرم جویدنی ویچتی

محبوب بومیان استرالیا
لارو گوشت آلود سرشار از پروتئین و چربی
مزه آن شبیه تخم مرغ زده شده است

مورچه‌های شیرین عسلی

بومی استرالیا
شکم آن‌ها با شهد عسل مانندی پر شده
دارای طعمی شکری و شیرین

 

 

هورمیگوس کولوناس ترد و خوشمزه

به معنای مورچه پشت گنده
آمریکای جنوبی آنها را سرخ می‌کنند و در نمک می‌غلتانند
سرشار از پروتئین و ویتامین B
طعمی مشابه پسته نمکی می‌دهد

جیرجیرک،ملخ و زنجره ی نمک سود

از محبوب ترین حشرات خوراکی
مزه ای شبیه بادام زمینی بو داده دارد
در انواع مختلف آب پز، سوخاری، سرخ شده و کبابی وجود دارد

کاسومارزوی پنیری

نوعی کرم موجود در پنیر خاص که برخی افراد کرم‌ها را در می‌آورند و برخی با پنیر می‌خورند
این نوع پنیر خانه بی قید و شرط باکتری‌هاست

سوسک درختی خوراکی

هم وقتی لارو است و هم وقتی بالغ شده خورده می‌شود
طعمی مشابه گردو دارد

سوسک بالدار ترد و سوخاری

از تمیز ترین حشرات
به صورت کبابی و سوخاری خوش طعم تر است
مزه ای مشابه طعم مرغ دارد

سنجاقک‌های سرزنده

معمولا سوخاری یا کبابی مصرف می‌شوند
مزه‌ای مشابه زنجبیل و سیر

سوسک‌های سرگین غلتانی

در پهن گاو زندگی می‌کنند
در سیستم تجاری تمیز و ضدعفونی است
از پرطرفدارترین حشرات
منبع غنی از پروتئین

عقرب‌های دلپذیر

طعمی ندارند و مزه آن‌ها همان طعم ادویه‌هایی است که در طبخ آنها استفاده می‌شود

مزایای پرورش حشرات خوراکی در ایران

مزایای مهم حشرات در پروتئین بالا، چربی پایین و املاح و ویتامین فراوان و مزه‌ای متنوع یا مواد موجود در بدن آن‌هاست.
در ایران بیشتر از همه عطاری‌ها و دکترهای طب سنتی اقدام به مصرف حشرات کردند و الان هم به بیمار‌های خود انواع و اقسام حشرات را تجویز می‌کنند البته این نسخه پیچی‌ها تخصصی است و کار هر کسی نیست و افراد متخصص طب سنتی قادر به این کار هستند.

درباره‌ی ستایش زمان‌پور

ستایش زمان‌پور
دانشجوی مهندسی علوم صنایع غذایی، علاقه‌مند به بهداشت وکنترل کیفیت موادغذایی.محقق.

همچنین ببینید

ویتامین C و مهم‌ترین فواید آن

ویتامین C یک نوع ویتامین محلول در آب است که داری خواص آنتی اکسیدانی می‌باشد و می‌تواند ساخت و تولید سایر آنتی اکسیدان‌ها در بدن را تحریک کند. بدن انسان قادر به سنتز این ویتامین نیست و انسان می‌تواند نیاز خود به این ویتامین را از طریق مواد غذایی و مکمل‌ها تامین کند. همچنین ویتامین C نقش بسیار مهمی در عملکرد سیستم ایمنی بدن و بهبود جذب آهن دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *